Vratila sam se s porodiljnog i ponuđen mi je sporazumni otkaz

12/5/2021
Česta pitanja

Vratila sam se s porodiljnog i ponuđen mi je sporazumni otkaz. Što da radim?

Prema Zakonu o radu, a vrijeme trudnoće, korištenja rodiljnog, roditeljskog dopusta, odnosno u roku od petnaest dana od prestanka trudnoće ili prestanka korištenja tih prava, poslodavac ne može otkazati ugovor o radu trudnici i osobi koja se koristi nekim od spomenutih prava.

  • Ukoliko Vam poslodavac ponudi sporazumni otkaz odmah po povratku s rodiljnog, nikako ga ne potpisujte, jer je takav otkaz nezakonit.
  • Isto tako, ako Vam poslodavac odmah po povratku s rodiljnog uruči neku drugu vrstu otkaza, također se radi o nezakonitom otkazu, te  u roku od petnaest dana od dostave otkaza podnesite poslodavcu  tzv. zahtjev za zaštitu prava. (Čl.133. st.1. Zakona o radu)
  • Ako poslodavac u ne udovolji Vašem zahtjevu, u daljnjem roku od petnaest dana možete ostvarivati  zaštitu povrijeđenog prava pred nadležnim sudom.(Čl.133.st.2.  Zakona o radu)
  • Ukoliko vam je poslodavac uručio otkaz nakon proteka roka od 15 dana po povratku s porodiljnog, također možete podnijeti zahtjev za zaštitu prava, te, ukoliko se zahtjevu ne udovolji, pokrenuti postupak pred sudom. Naime, poslodavac mora imati valjani razlog za otkaz, i ukoliko se utvrdi da objektivnog razloga za Vaše otpuštanje nema, otkaz će se ustanoviti nezakonitim.

Kako biste imali potporu tijekom svih navedenih postupaka:

  • Obratite se Pravobraniteljici za ravnopravnost spolova, koja će Vam dati pravni savjet i mogućnost konzultacija, tražiti očitovanje od poslodavca o otkazu i dati mu obvezujuću preporuku, a po potrebi pokrenuti antidiskriminacijski postupak, ili se u njega umiješati.
  • Ukoliko postoji, potražite zaštitu od sindikata.
  • Obratite se za savjet nekoj od nevladinih organizacija koje se bave pravima žena, a čija je svrha promicanje visokih standarda zaštite ljudskih prava, vladavine prava i demokratskih vrijednosti u društvu. Takve udruge imaju puno iskustva i igraju važnu ulogu u suzbijanju diskriminacije i zaštite prava žena na tržištu.

Prijavite diskriminaciju ili kršenje Vaših prava!

Hvala Vam! Javit ćemo se u najkraćem mogućem roku!

Oops! Nešto je pošlo po zlu, molimo Vas da ponovno ispunite formu.